2018-02-04
2016冬天由第一次上黎le marron,我已經被呢度古典優雅法式氣質深深吸引住。我就心心眼咁望往我宜家老公,話我真係好想我既婚禮係呢度攪。而且當日佢D野食全部都好好食又好靚。之後我就聯絡左呢度book場地既負責人kylie,一路一路好俾心機準備。由於呢度好多時只係俾人租埸地做function 影相同party,例如求婚party或生日。至於婚禮因爲埸地唔夠大而且唔係酒店,西式餐廳無乜香港人會選擇,佢地只有一至兩次經驗。所以當中面對既困難都會比較多。但book 埸既kylie都好好,非常專業,好盡責滿足到曬我基本想要既idea.終於係2017年既12月我可以係度攪一埸,約100人,只有朋友會到既婚禮。(因為用盡地方都唔夠100人,所以親人唯有另一晚去返酒店擺中式,咁今晩就可以好盡情咁玩)雖然當晚出菜有D問題但後期討論後都攪掂返。大家如果下次有大function,host party.都可以試下,我highly recommend.因為影D相真係好靚。btw 佢仲有個好靚既balcony可以出去透下氣食支煙傾下計野食就base on regular set menu 預先揀好,再乘人頭
去返酒店擺中式,咁今晩就可以好盡情咁玩)
雖然當晚出菜有D問題但後期討論後都攪掂返。
野食就base on regular set menu 預先揀好,再乘人頭計,野飲就傾左個free flow plan,所以大家都飲得好開心。
不過當晚最後有一位朋友飲多左,嘔。之後有收左我$300定$500淸潔費。本來我地覺得餐廳飲宴有人嘔或唔舒服,呢D錢唔應該收,不過既然婚禮開心事,就無多講。所以下次大家去都要小心D,免得過最後唔開心。