2020-11-30 886 瀏覽
呢間茶餐廳,我哋由細幫襯到大。裏面嘅職員,我哋都見慣見熟( ´▽` )ノ不過,我哋平時多數幫襯嘅係夜晚堂食或者係外賣,我就好少會幫襯佢哋嘅早餐。試咗好幾日其他舖頭嘅沙嗲牛肉公仔麵,今日我就專登試吓平時成日幫襯嘅茶餐廳,睇吓佢哋嘅沙嗲牛肉公仔麵質素係點。同平時啲茶餐廳差唔多,佢哋將啲牛肉乸到霉晒,冇乜咬口,完全唔係牛肉應有嘅質感。沙嗲越食越冇沙嗲味,得個咸字,啲麵質就OK嘅,唔係好淋。不過我最欣賞就係佢哋個方包,因為我以為會係啲隔夜嘅麵包,點知原來好新鮮好鬆軟,而且佢哋將塊方包係搽到滿滿嘅牛油,好似自己喺屋企食方包咁。讚٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و總括來講,佢哋嘅早餐質素唔係特別好,不過好在就有九折嘅外賣優惠!我都係留番啲quota,食佢哋嘅夜晚嘅炒粉麵飯。

沙嗲越食越冇沙嗲味,得個咸字,啲麵質就OK嘅,唔係好淋。

沙嗲牛肉公仔麵早餐

我都係留番啲quota,食佢哋嘅夜晚嘅炒粉麵飯。
外賣自取