2022-05-07
我都幾鍾意去又一城的Simply life位於最頂層如果坐外邊嘅位置可以享受到自然嘅太陽光線感覺好舒適主要食飯時段分為lunch, tea同dinner我三個時段都有食過好多食物款式都相同但係Tea嘅價錢係最抵, 擺款會casual啲, 同冇咗餐包。食物套餐包括:- - 餐包加牛油:- 新鮮手制歐陸式麵包,配上牛油,點湯食一流。- 冰茶:- 有唔同味道嘅水果冰茶,我鍾意無糖,都有少少甜味而且感覺健康。- 餐湯或沙律菜🥗:- 我最鍾意係佢嘅南瓜湯,好濃郁好好飲。哥達芝士雞肉漢堡🍔伴香辣薯條🍟煙肉牛肉漢堡🍔伴香辣薯條🍟通常有兩款唔同嘅漢堡可以選擇- 一個係雞肉另一個係牛肉。個人比較喜歡牛肉漢堡,juicy D。上菜嘅時候會另外比茄汁,我自己通常會再叫芥辣汁,兩個汁配薯條都好食,比自己多一個選擇。白酒煮蜆辣肉腸手制扁意粉🍝蜆肉冇沙,辣肉腸又辣辣地,配上手制意粉,係我最喜歡嘅選擇之一。啤酒脆漿炸青衣魚柳,薯條,柑橘椰菜絲沙律有時想食香口野就會叫佢。青衣魚柳個皮好脆,但魚肉冇咩味。烤美國春雞,車厘番茄西班牙甜椒辣肉腸以前唔係好鍾意佢嘅燒春雞,但自從轉左呢個汁之後,成為咗我最愛嘅菜式之一。雞肉好
位於最頂層
如果坐外邊嘅位置
可以享受到自然嘅太陽光線
感覺好舒適
主要食飯時段分為lunch, tea同dinner
我三個時段都有食過
白酒煮蜆辣肉腸手制扁意粉
白酒煮蜆辣肉腸手制扁意粉🍝
啤酒脆漿炸青衣魚柳,薯條,柑橘椰菜絲沙律
啤酒脆漿炸青衣魚柳,薯條,柑橘椰菜絲沙律
有時想食香口野就會叫佢。青衣魚柳個皮好脆,但魚肉冇咩味。
烤美國春雞,車厘番茄西班牙甜椒辣肉腸
以前唔係好鍾意佢嘅燒春雞,但自從轉左呢個汁之後,成為咗我最愛嘅菜式之一。雞肉好滑又多汁。醬汁辣辣地好惹味。
呢度嘅牛扒係我食過最好食嘅牛扒之一。表面脆脆地,好有肉味,我通常叫五成熟,火候掌握得啱啱好。只限晚市供應。
南瓜栗子有機糙米飯
南瓜栗子有機糙米飯
素菜好選擇。
墨西哥薄餅配雞肉,墨西哥辣椒,車打芝士,伴香辣薯條。
今次係下午茶,擺盤casual好多。
總括嚟講,呢度係一個好好放鬆食嘢嘅地方。
Lunch 之選:- 烤美國春雞,車厘番茄西班牙甜椒辣肉腸、白酒煮蜆辣肉腸手制扁意粉
Tea之選:- 煙肉牛肉漢堡🍔伴香辣薯條🍟
Dinner 之選:- 燒美國安格斯肉眼扒(10安士),鼠尾草炸薯條,燒蘆筍,伯納西醬汁