2012-03-29 18 瀏覽
一直以來都好想係OPENRICE寫下食評, 記底自己去邊度食野, 食過D咩好野, 有咩唔好;向來都依賴OPENRICE既食評去搵好野食, 但係又唔想去D咁行咁大路既鋪頭, 始終堅信小鋪既自家出品可能會驚喜。睇左幾篇係綿綿冰既食評,覺得唔錯, 決定獻出自己係OPENRICE食評既第一次!星期日下就決定自己去試試,唔係PEAK HOURS去, 希望試到最真最好一刻既出品,一入到鋪, 老細幾欣勤, 幾好既招待, 一坐底已經有介紹。自己睇完個MENU, 諗算試住一款冰先, 就叫左個哈密瓜綿綿冰, 配料係魔豆同埋西瓜大約5分鐘到,綿綿冰已經送到台上先講份量,唔算少,座冰雖然唔高,但係夠橫,加埋有配料係底,算係幾足夠!味道方面, 偏甜左少少, 食得多可能會覺得濟, 但係有埋配料送, 唔單止口感會RICH D, 味道都多一種層次, 減輕偏甜呢個少少缺點,不過本身愛甜既朋友可能會好鍾意總結下今次, 只係食一個冰係因為留肚去下一站, 但呢次來講已經不錯對我來講係好開始, 會有下一次去綿綿冰試其他甜食
一入到鋪, 老細幾欣勤, 幾好既招待, 一坐底已經有介紹。
大約5分鐘到,綿綿冰已經送到台上
不過本身愛甜既朋友可能會好鍾意

對我來講係好開始, 會有下一次去綿綿冰試其他甜食
THE MENU
2012-03-25