2018-08-09
西餐喺元朗已經買少見少, 而小本經營嘅西餐廳就更加係兩隻手已經數得晒。 鳳琴街附近一條街出名連住有一排食肆, 種類不嬲都多。 唔同地方既菜式都會係到搵到。 今日就同埋幾個朋友一齊搵左間西餐黎食, 個名幾有趣 叫做story steak&pasta, 名就唔太特別。 所以特登想去食下 睇下有無驚喜。 一入去見到鋪頭唔算大, 但都夠坐到一定人數,而且仲好爆下。 睇左睇個菜單 款式都算多, 豬牛雞魚都齊晒。 咁就即刻叫左幾款黎食, 邊食邊同埋班朋友講返以前一齊讀書既笑料,講極都講唔完。過左振已經有野食野到, 先前落單既時候已經叫左d小食熱下身先, 我見里個薯條都好多人食, 所以都叫左個黎大家share食。有濃芝士 有煙肉 加埋熱辣辣既薯條。 無骨雞翼,非常惹味,外脆內滑 ,同時間燒得非常之香。蒜蓉包, 好軟熟 ,我個人鐘意呢種包底。 蒜蓉入曬落包入面。飲返杯野先, 朱古力 檸茶。黑毛豬扒, 堅好食, 第一次食咁鬆軟多肉汁既厚豬扒。 當然沙律菜都唔會放過啦。炸魚連意粉 仲有腸仔, 意粉個熟度岩岩好,有水準 而且份量都好多 唔敢食太多,驚食唔到其他野。 清到7788 最後都係頂唔順, 爆晒肚都攪
一入去見到鋪頭唔算大, 但都夠坐到一定人數,而且仲好爆下。
有濃芝士 有煙肉 加埋熱辣辣既薯條。
無骨雞翼,非常惹味,外脆內滑 ,同時間燒得非常之香。
飲返杯野先, 朱古力 檸茶。
清到7788 最後都係頂唔順, 爆晒肚都攪唔掂。 估唔到好食得黎又夠大份, 雞地食左咁多次, 今次終於食到里間, 之前一路都無機會,今次搵到d志同道合既西餐友黎一齊食。 估唔到都有間咁好既 會係雞地比我發掘到。 下有機會帶埋其他朋友再食埋其他款式。