2018-02-13
同朋友食完正餐搵緊甜品店,見到門口咁和風,仲有咁多款綠茶甜品(綠茶控x2),心諗:掂呀!入到去見到咁多甜品,出現一段長時間gei選擇困難,最後我勁貪心.2個人食3樣.跟住就後悔啦.綠茶窩夫視覺上真係好吸睛,不過只係視覺,個窩夫林到一個點,完全感覺唔到綠茶味,好似食緊綠色麵粉咁,D綠茶醬又係無o羊味道,唔知自己食緊Do羊,士多啤梨同莓激酸....蘋果酥配綠茶雪糕算係好食D o個款,蘋果酥外層睇落好酥脆,但都係睇落,好快就軟曬,裡面D蘋果蓉唔算多,醬汁偏少,所以食落都幾乾.不過玉桂味都好突出綠茶雪糕有D似超市買到最平o個款雪糕,綠茶味比較弱,不過下面D脆脆還不錯最後悔係食日式和風競選乳酪芭菲,雖然睇落好正咁,上面呢pat紅豆真係不敢恭維,完全無紅豆味,一D甜都感受唔到.中間cream真係純粹無味cream,丸子又好難o趙我第一次食綠茶甜品,食完都毫無滿足咁.真係唔知自己食緊D o羊,我見好多人都食拉麵,或者下次應該純粹食下D麵算數.
跟住就後悔啦.
中間cream真係純粹無味cream,丸子又好難o趙