2018-05-12
成日都覺得天水圍係美食沙漠,今次仲唔俾我搵到間正野我又行完山啦,行到邊食到邊,同朋友上openrice 搵下有咩好食,即刻俾呢間九份。十分吸引住甘我又真係幾鍾意食台灣菜,特別係台灣小食。好好彩,唔使等位就可以入座啦,餐廳環境好有台灣味道,牆上有煤炭火車掛飾,去過九份十分都知那火車最有特式,地方闊落,坐得舒服☺️店員個個都有笑容,係香港真係好小有。真係好吸睛,那甜品同飲品樣樣都想試啊。快快叫左主菜先啦,再食埋個甜品🍮魚丸貢丸湯,這都算係台灣最普遍的食物,簡單又地道,貢丸好食大大件鹽酥雞,雞肉嫩滑多汁炸到外脆內軟,最貼心係有6款味粉俾你自己調味,總有一款岩你心水。我真係好貪心😂每隻粉都試曬,紫菜味好正,梅子味都好野味。老媽煎餃子🥟皮夠薄,沾醋汁好食皮蛋豆腐,上面鋪了肉鬆,豆腐切到好薄,師傅刀工好勁淋上特式醬油,好夾,清爽又好味。醉小三上菜啦,好期待,滿足曬想試多樣的我用上高價的食材,鴨舌,鮑魚,鮮蝦,酒浸鴨舌好入味,飽魚一口一隻,冰凍大蝦🍤爽口新鮮,酒香四溢,食落又不太過,值得一試👍阿春麵線,食左先記得影相🤦🏻♀️即係大腸麵線,湯底夠濃,不過不失。已經好飽了,但是還是叫了份甜品,滿足口慾。香
好好彩,唔使等位就可以入座啦,餐廳環境好有台灣味道,牆上有煤炭火車掛飾,去過九份十分都知那火車最有特式,地方闊落,坐得舒服☺️店員個個都有笑容,係香港真係好小有。 真係好吸睛,那 甜品同飲品樣樣都想試啊。
快快叫左主菜先啦,再食埋個甜品🍮
我真係好貪心😂每隻粉都試曬,紫菜味好正,梅子味都好野味。
香蕉芝麻雪糕鬆餅,好大份囉先$58元,比茶x抵食好多。
另一杯海綿寶寶,好Q的名,其實係芒果沙冰,勁大杯芒果味濃,綿綿的沙冰,好滿足
店員態度真係好好,值得一讚👍