年初一 , 第1次同男朋友一齊過 , 誤打誤撞去了THE ONE , 又誤打誤撞入左黎食野._.(其實係我見到個名叫六本木茶房 , 覺得好得意)入到去坐卡位 , 都幾正幾舒服^3^位置夠闊..不過都見其實位有點兒逼._.我地叫左個$288的二人套餐 , 頭盤主菜甜品野飲都包哂=Dappetizer :蜜瓜煙三文魚沙津個汁好好食 , 蜜瓜配煙三文魚好match最緊要係d沙津汁, 酸酸甜甜好開胃main dish :係鐵板飯黎 , 都係lee間野最出名的dish ^_^有牛、雞同三文魚揀 , 我地要左牛同雞汁就有燒汁同黑椒汁揀waiter上菜果陣會問你駛唔駛撈埋撈果陣雖然冇鐵板果陣出哂煙既震撼但真係好香 , 雖然撈完個賣相稍為遜色._.食落去味道岩岩好 , 男朋友既黑椒牛微辣不失黑椒香我既燒汁雞甜甜地 , 撈飯一流! 份量又岩岩好 , 我比較細食都食得哂男朋友需求大都覺得飽肚^_^dessert :朱古力mousse我自問超食得甜 , chocoholic黎^_^lee個mousse真係唔話得 , texture夠heavy夠creamy朱古力味夠純夠濃 , 好屈機我男朋友就覺得甜到頂唔順

(其實係我見到個名叫六本木茶房 , 覺得好得意

入到去坐卡位 , 都幾正幾舒服^3^
位置夠闊..不過都見其實位有點兒逼._.

appetizer :
蜜瓜煙三文魚沙津
個汁好好食 , 蜜瓜配煙三文魚好match
最緊要係d沙津汁, 酸酸甜甜好開胃

main dish :
係鐵板飯黎 , 都係lee間野最出名的dish ^_^
有牛、雞同三文魚揀 , 我地要左牛同雞
汁就有燒汁同黑椒汁揀
waiter上菜果陣會問你駛唔駛撈埋
撈果陣雖然冇鐵板果陣出哂煙既震撼
但真係好香 , 雖然撈完個賣相稍為遜色._.

食落去味道岩岩好 , 男朋友既黑椒牛微辣不失黑椒香
我既燒汁雞甜甜地 , 撈飯一流!
份量又岩岩好 , 我比較細食都食得哂
男朋友需求大都覺得飽肚^_^

dessert :
朱古力mousse

我自問超食得甜 , chocoholic黎^_^
朱古力味夠純夠濃 , 好屈機
我男朋友就覺得甜到頂唔順
嗜甜者必食!!!
是日甜品

男朋友要的雪糕+士多啤梨醬
雪糕唔係太滑 , 但都ok
配埋士多啤梨醬 , 想凍下個口都不失為好選擇=]

如果真係要我批評 , 我諗係門面成日冇人serve囉._.
不過佢地走黎走去好似好忙咁 , 都值得體諒既=]

generally speaking今餐真係好好食^_^
其他人對該店既炸物d comment都幾negative
不如下次試下鐵板飯丫=D
2011-02-03
5 分鐘 (堂食)
  • 鐵板飯