今日同埋屋企人去食飯,成日都諗唔到食咩,就去試下呢間半自助晚餐啦。有兩個Menu選擇,一個係龍蝦做主要,另一個係普通Menu,我地揀左3個Main。鮮生蠔海鮮拼盤海鮮拼盤係龍蝦嘅Menu先包嘅,其實都算新鮮,唯獨係蝦比較單調細隻左啲。法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒芝士龍蝦就冇太特別,不過都算大隻,牛扒好有肉味,而且好大份,其本上唔需要點醬汁,不過餐廳都好貼心將醬汁分開上,而唔係直接淋上面。法式芝士焗龍蝦配香煎是日精選魚柳是日精選係三文魚,同樣龍蝦都係冇咩特別,都係一樣,不過三文魚煎得比較乾身啲,口感差小小。另一個海鮮餐就冇龍蝦不過就有隻大蝦加帶子!呢個仲配上左一隻帶子,可能係三文魚比較細份,不過帶子都係用芝士焗都唔錯。迷迭香燒雞.BBQ醬烤豬肋排燒雞最為有驚喜,食落好juicy肉質完全唔乾身,好好食。另外豬肋排都好好食,火喉控制得唔錯,成份好大份,差啲食唔曬。Overall黎講,本身個Menu好食過龍蝦Menu,不過如果中意嘅可以一試。另外Mr.Steak嘅覺助沙律同甜品吧,其實有去食過嘅人都知道,質素唔差,只係選擇唔太多,不過CP值都okay。

鮮生蠔海鮮拼盤

法式芝士焗龍蝦配SRF牧場牛扒