2016-09-29 1184 瀏覽
同朋友食飯,食完第一輪,仲有d未夠喉,又見天氣開始轉冷有d乾燥,朋友建議不如飲湯啦,又有得加麵/米線。好,試新野。叫左一碗杏汁豬肺湯加稻庭烏冬。有個waiter好溫柔,聽到佢問隔離枱嘅客:請問想食d咩啊?覺得好impressive上菜嘅時候黎左兩碗,杏汁豬肺同雞湯浸住烏冬咁搞笑,叫一碗湯麵,竟然係分開上。原來除左豬潤湯係同麵一齊上,其他都係分開兩麵...所以豬潤湯只係雞湯加豬潤杏汁味都幾出,我係平時唔食杏仁的,杏汁豬肺湯嘅杏仁味係我可以接受到嘅最大程度入面有三幾塊豬肺,好冧佢同雞湯都幾濃厚,唔似味精,又無油,健康。但係飲多幾啖就覺得口渴我都想說服自己係無味精,而我都唔係要指控佢有,不過飲耐d就真係好口渴喎唔知係咪我問題啦味道係好飲足料嘅,但d湯夾硬加麵咁食又幾單調,始終同d麵唔夾
叫左一碗杏汁豬肺湯加稻庭烏冬。
有個waiter好溫柔,聽到佢問隔離枱嘅客:請問想食d咩啊
?覺得好impressive

上菜嘅時候黎左兩碗,杏汁豬肺同雞湯浸住烏冬
咁搞笑,叫一碗湯麵,竟然係分開上。

入面有三幾塊豬肺,好冧

唔知係咪我問題啦