呢幾日連續幾個朋友生日今晚同班中學同學黎左呢度食晚飯慶祝!我地 6 個女仔都唔算大食所以我地就叫 5 個餐再大家一齊SHARE!佢每個main course都可以轉餐加哂所有野就 + $28不過佢D名全部都非常長我真係完全唔記得不過我會盡可能將我記得既字眼打哂出黎等大家知係咩黎頭盤: 烤雞沙律呢個沙律要加$10架啦! 我覺得普普通通,無咩特別~都係一D蔬菜+雞肉唔難食唔好食蕃茄湯:呢個我覺得OK喎! 佢係勁有蕃茄味! 但唔會太酸! 佢好似仲有D蕃茄既纖維係入面 (唔肯定)野飲:有 3 款揀! 我同FRIEND 分享左杯有機黑芝麻黑豆漿我只能講真係好健康! 因為無咩味! 好淡!如果佢芝麻味再濃D我會開心D!之後就係主菜啦我同佢講D野要盡量少油,因為朋友腸胃唔係咁好白汁莧菜離菌天使麵:完全唔覺有咩汁...真係油都唔見到滴~成碟野好淡...又係無咩味~佢D材料切到好碎..唔知係咪方便消化呢?覺得係D雜菌最好味~阿麻籽XXX炒博多烏冬:我覺得呢個最好味,但呢個感覺上就真係HEAVY過上面個個。佢呢碟野雖然係素食,但好惹味,炒得有火喉! 但相對又油膩D!真係睇你自己點揀。佢另外有D唔知素火腿定腸
呢幾日連續幾個朋友生日
今晚同班中學同學黎左呢度食晚飯慶祝!

我地 6 個女仔都唔算大食
所以我地就叫 5 個餐再大家一齊SHARE!

佢每個main course都可以轉餐
加哂所有野就 + $28
不過佢D名全部都非常長
我真係完全唔記得
不過我會盡可能將我記得既字眼打哂出黎等大家知係咩黎

頭盤: 烤雞沙律
呢個沙律要加$10架啦! 我覺得普普通通,無咩特別~
都係一D蔬菜+雞肉
唔難食唔好食

蕃茄湯:

野飲:
有 3 款揀! 我同FRIEND 分享左杯有機黑芝麻黑豆漿
我只能講真係好健康! 因為無咩味! 好淡!
如果佢芝麻味再濃D我會開心D!

之後就係主菜啦
我同佢講D野要盡量少油,因為朋友腸胃唔係咁好

白汁莧菜離菌天使麵:
完全唔覺有咩汁...真係油都唔見到滴~
成碟野好淡...又係無咩味~
佢D材料切到好碎..唔知係咪方便消化呢?
覺得係D雜菌最好味~

阿麻籽XXX炒博多烏冬:

我覺得呢個最好味,但呢個感覺上就真係HEAVY過上面個個。
真係睇你自己點揀。
佢另外有D唔知素火腿定腸仔既物體,我覺得好好味,真係好似食肉咁,可能我個人都係無肉不歡

桂花翅XXX薑粒炒飯:
呢個都可以,真係食到薑粒,成碟飯即刻惹味左。
有好多唔同既料如紅椒/黃椒等,擺入口有幾種口感。

紅酒蘑菇汁雞肉漢堡拼紅糙米飯:
真係食到有酒味! 但個汁同漢堡都帶少少酸,未必個個鍾意。
塊漢堡有好多料,我食到馬蹄同莞茜
又係一口咬落去會有幾種唔同既口感,但反而唔係好食得出係雞...無咩雞味

XXX芝士肉醬堡焗意粉:
呢個係我一睇MENU已經睇中既菜式
但食落又唔係好特別,OK啦~
不過佢雖然係焗意粉,你又真係唔會覺得好肥好漏~
塊漢堡我望到有芝士,但食落去又唔係好食到有芝士味。而且執漢堡既味同上面個塊雞肉漢堡有D似,唔知係咪同出一轍架呢?

甜品:
果凍 OR 南瓜香芋西米露
我只係食左果凍,覺得都係普普通通。
感覺有D酸,佢入面有舊菠蘿,朋友話係新鮮菠蘿黎架喎。

恆生卡有 9 折!

服務幾好,問佢好多問題都樂意答。叫佢幫手拍照又好笑容。
而且我地都坐左好耐下︿佢都無咩不滿既臉色~

不過如果你問我,其實我都係覺得D野食淡左D! 但呢個唔係佢既問題,因為佢地係SELL有機同健康嘛! 係我自己鍾意無咁健康既野食多D姐!
menu
烤雞沙律