(非會員)
2012-09-19 171 瀏覽
去紅館聽演唱會,想食日本野但又唔想食壽司,於是在小吉安排試下呢間日式燒餅,間舖頭細細但幾有特式同氣氛,好有居酒屋feel,訂位7點去到時唔係太多客人,但越坐越多客流,亦有唔少熟客呢。第一次去當然要試下主打燒餅,靚仔廚師老闆見我地2個女仔,推介如下:"人氣長島燒":有豚肉、芝士同年糕,估唔到份量咁大,好夠熱,外脆內煙un,juicy中混合新鮮椰菜,豚肉唔肥膩,燒餅唔會成口粉漿又唔散,比例唔厚唔簿恰到好處,加上我唔鍾意食炒麵底,所以真係口感豐富滿分享受~牡丹蝦刺身同蒜蓉大蝦燒:好大隻同鮮甜,仲有蝦膏添,食完飽了一半~八爪魚wasabi剌身:爽口彈牙,wasabi帶出八爪魚鮮味~果汁酒:唔飲開酒但都試下,加左冰果然易入口,冰冰甜甜的荔枝味,如果加些荔技果肉更好,好味~開頭以為唔夠食但原來份量岩岩好,好想試下串燒但實在太飽了,雖然客流多伙計少好繁忙,但老闆都親自招呼一下,都讚係我食過最好食既燒餅,一定會再帶朋友幫襯~

2012-09-15
  • 噹噹燒