2020-09-22 1161 瀏覽
我crazy 啦‼️‼️🚨🚨🚨💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ CRAZYPIE (觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座8樓U室我其實好少食甜野 糖啊 蛋糕🙈D人成日話食甜野會令人心情愉悅😂做野忙既時候 往往都會太focus而好用神😫到做到好攰既時候都係好想食甜野或者朱古力去補充血糖但如果食太多又驚會有sugar crash😵😵😵血糖血症係會帶黎短暫精神😌但係升得快都跌得快🙈🙈 之後會令人更加攰同無精神😩所以都係要適可而止‼️‼️‼️🚨又離題添😂😂番黎番黎🚨🚨🚨我對於批同撻類就特別鐘情😜可能我比較鐘意食曲奇皮鐘意有得𡁻同有口感🙊呢間crazy pie亦都係我超級推薦既一間鋪‼️‼️‼️每次食都相當有驚喜🤘🏻亦都係唯一一間令我有意欲再番頭買同想食既甜品🥰🥰今次就同同事一齊買症6款番去開心share🤤🤤💋不過我就當然無試晒全部咁多款啦🙊今次介紹住2款先 下次再試下其他新口味😌😌🥂————————————————————————💁🏻‍♀️玄米抹茶麻糬pie 威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)我呢個抹茶怪點會唔試呢款抹茶撻😂🤘🏻Crazy pie 既pie pie款 其實全部都好有內涵😍
我crazy 啦‼️‼️🚨🚨🚨

💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️ CRAZYPIE (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座8樓U室

今次介紹住2款先 下次再試下其他新口味😌😌🥂

————————————————————————
💁🏻‍♀️玄米抹茶麻糬pie
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅
(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)

我呢個抹茶怪點會唔試呢款抹茶撻😂🤘🏻

有濃濃抹茶口感但絕對唔係忌廉個種creamy 🙊

————————————————————————
💁🏻‍♀️鐵觀音巧克力脆脆pie
威威味蕾:👅👅👅👅👅👅👅👅👅
(👍🏻=👅x 6-10👎🏻=👅x 1-5)

一咬落去 個鼻腔已經有鐵觀音既茶香滲透出黎🤤 面頭既香濃幼滑朱古力mousse +埋裡面既朱古力脆脆
食落好似oreo😂但口感絕佳🤘🏻🤘🏻‼️
食左半個已經好飽😵😵
我仲要無食lunch🤣🤣 可想而知佢個飽足感幾大😹
食完我真係要沖番杯茶消下滯🙊

#hkfoodie #hongkong #觀塘 #觀塘駱駝漆大廈 #crazypie #甜品 #觀塘美食#美食#食好西 #威威為食仔 #威威要還債 #識食都要惜食
2020-09-22