2015-11-21 799 瀏覽
今日tea time 同事買左個旦糕返公司一齊食!噢,其實已經好耐無食呢間d cake 喇,一見到佢揸住個熟悉既黃啡盒,我就好興奮!咦~ 睇下佢買左咩cake先!原來佢買左嗰個最賣得既:士多啤梨溶心芝士旦糕,真係有好耐好耐無食過喇!呢個仲要係成日都售罄tim!! 先前幾次去都賣曬!今次食好似無乜點變過,同樣係有大大粒既草莓係面頭,紅噹噹咁顏色吸引,原來呢個旦糕都有一磅嫁wo,食咁多次,而家先知。個旦糕賣相除左殺食外,都好有內涵下,中間既cheese部份十分柔軟幼滑,粉紅色咁好靚呀!!少少甜,又幾香,唔會太濃cheese味,清清地咁!個底用左濕潤既朱古力海綿旦糕所做,薄薄既一層,相對就較甜,但份量唔多,所以成個cake整體同好丰富又甜又有汁既strawberry相當夾!個旦糕168蚊,但一磅黎講,個價性比真係好高,幾墜手,辛苦曬好心既好同事拎翻黎一齊食喇,出錢又出力!!!抵讚!!

2015-11-21
  • 草莓芝士流心旦糕