2019-10-13 184 瀏覽
我妹妹今年年頭因病已離世,自己摺埋咗好長好長好長時間,不是不外出晚飯,而是食咩都無味。心裡非常傷心難過。6月香港人開始運動,家𥚃由8月開始永遠有講不完的話題。心情更加沉重。今天,因香港實在亂,我不敢架車外出,結果竟然令我走到一間已經想光顧已久的小廚。這小廚令我不得不再執筆,因為實在好味,不得不想介紹比大家,它的價格又比一般的小廚抵食,我本人覺得好味過石門的陳XX及好多大酒樓,可能我對小炒情有獨鍾。今天我們倆人點了三款菜式,因為我都是第一次到來,所以戰戰兢兢地點了佢大大幅相貼出嚟嘅招牌菜招牌話梅骨,外脆內軟,非常惹味。椒鹽九肚魚,包住九肚魚的炸粉非常薄,做到外脆內滑,再加上蒜鹽配搭,令人無法抗拒。還有啫啫芥蘭煲,芥蘭幼嫩加上乾蝦米肉碎,我真的真心不能不叫絶⋯⋯心想下次到來一定要約多啲朋友試多幾款菜式。最後,還有小小甜品送呢。。。多謝這小廚令我再次活起來。

招牌話梅骨,外脆內軟,非常惹味。

心想下次到來一定要約多啲朋友試多幾款菜式。

最後,還有小小甜品送呢。。。
多謝這小廚令我再次活起來。

2019-10-13