2021-07-03
大戶屋不嬲都係我嘅all time favorite, 因為本身都鍾意食日本定食, 大戶屋一向價錢合理, 食物種類多, 水準穩定 (無論香港定日本都係咁好食). 我本身去開銅鑼灣同太古嘅分店, 因為嗰日去開九龍嗰邊, 所以去咗荔枝角呢間分店, 結果中伏🥲【燒醬油麴金目鯛定食🐡 $126】其實我已經好熟悉呢間餐廳嘅食物, 諗住叫我平時食嗰個燒花魚定食, 但係臨落單之前見到餐牌有呢一個魚好似好好味咁, 所以就諗住試吓個定食一嚟到我呆咗 - 睇落去勁細條+勁乾😟 食落仲乾😓 張相影出嚟好似OK但係其實真係好鞋肉質又薄身…認真失望【大戶屋銀雪魚西京燒定食🐟 $160】男朋友就叫西京燒銀雪魚定食平時銀雪魚都好油, 但係估唔到呢一度就燒到啱啱好, 銀雪魚反而幾好食😂 不過賣相都有待改善🙃【燒鹽麴油甘魚鮫🐠 $100】我哋仲叫咗燒油甘魚鮫其實我落單之前都好驚因為之前食過, 真係食落成啖都係油, 不過喺呢度食又係令我喜出望外 - 完全唔油, 有肉, 燒得幾香口, 唔錯😆【涼拌拼盤🥗 $30】我哋想食多啲菜所以叫埋涼拌拼盤, 有菠菜, 泡菜, 日式海苔, 正常水準總括嚟講呢間分店嘅燒魚偏乾 (應該話非常
【燒醬油麴金目鯛定食🐡 $126】
【大戶屋銀雪魚西京燒定食🐟 $160】
男朋友就叫西京燒銀雪魚定食
【燒鹽麴油甘魚鮫🐠 $100】
我哋仲叫咗燒油甘魚鮫
【涼拌拼盤🥗 $30】
總括嚟講呢間分店嘅燒魚偏乾 (應該話非常之乾), 但係如果喺度食平時比較油膩嘅食物, 喺呢度食可能平衡返, 不過我都係去返銅鑼灣同太古嗰間分店算😆