6點到達,人手安排入坐非常緩慢,一入坐就問:係咪可以上菜!答咗係 同埋 餸菜慢慢上檯。一開始上頭盆:完清酒鮑魚、蒜泥白肉、雙色柿跟著一次過上 大鮑翅、燒豬肋骨、香煎比目魚及軟殼蟹伴上 3.6炒鮮奶;我話一次過上 4度菜?點食呀?凍哂啦!我唔係一坐下來就講咗菜式慢慢上的嗎???鮮菌釀花膠筒伴濃雞湯,花膠是彈牙的,咁就可以想像得到味道有幾淡!!!入唔到味好似食像筋似的!跟著就 20分鐘後才上 虎蝦脆窩巴;再過多20多分鐘送上六兩大閘蟹壹隻(所謂價值 $388/隻)全晚最精彩就是 虎蝦、燒豬肋骨,而比目魚的骨多到不感想像,大閘蟹拆繩後 對蟹鉗甩掉的,即是不新鮮,食落一點鮮味都無。上甜品的碟上有灘污垢。話哂這間中菜是位於酒店內,食完這頓晚餐,真係唔會再來!
一開始上頭盆:完清酒鮑魚、蒜泥白肉、雙色柿
2022-11-23