2018-11-15
丸茶手作已經唔係第一次飲,成日都有keep住幫襯。除咗希望佢個奶茶茶底可以厚身啲之外,其他質素都唔錯。尤其是佢個手作珍珠。我好欣賞。好欣賞佢呢度嘅理念係將飲品同珍珠係可以自由配搭!一直都好想有呢種可以自由配搭珍珠嘅珍珠奶茶店佢就做到。除咗鍾意飲奶茶之外我亦都好鍾意飲鮮茶純茶,嗰種茶香嘅香濃真係好難抵擋。我就揀咗頂級茉香綠茶要左大杯,雖然都知如果揀櫻花珍珠會同茉香綠茶唔係好配,但係依家唔係咁多分店,所以一出街經過就想把握機會試咗一直夢寐以求都想試嘅櫻花🌸珍珠先,所以就諗住揀櫻花珍珠啦。點知去到店員就話未有。就話唔係延續我嘅黑仔運呀嘛😭我就問店員係遲啲先有定係冇?佢係話要遲啲先有。咁我話要幾耐?佢話要半個鐘。咁都太耐啦,都行完街諗住買杯嘢飲解渴之餘就邊行邊飲就走。咁暫時同櫻花珍珠無緣,就唯有再等下次啦😢😢所以就加咗同佢配搭返嘅黑糖珍珠啦,之後期待已久飲佢地既茉香綠茶🍵真係冇令我失望!因為佢係名副其實,真係幾有好香濃嘅茉香味亦都有好會回甘既綠茶味。我飲過好多其他茶飲店嘅茉香綠茶🍵好多都係名不副實,一係就冇茉香味一係就綠茶味唔出,總之夾起上嚟就唔係兩樣茶品結合嗰回事,總之就冇純茶嗰種香。但呢度