2017-06-12 98 瀏覽
今日響上環上堂,又一個人四圍搵食,最喜歡上環有不少小店,今次揀左間美國菜。很喜歡這餐廳嘅裝修,以手工啤酒樽作為擺設,為呢度加添不同嘅色彩。正值lunch時間,餐廳都有不少不同國藉嘅客人,彷彿置身於外國一樣。Lunch Set Menu選擇不少,我今次揀選左wauga steak sandwich。呢款三文治用左烘法包,中間夾著新鮮蕃茄,牛扒有驚喜,肉質鮮嫩,難得厚度和份量不少,配上芝士,牛扒能保留肉汁,整份三文治口感豐富,味道一流。很喜歡沙律伴菜,沙律汁係自家制,新鮮沙律菜配上黑醋,開胃非常。另外餐飲還有無限添飲嘅Americano,嘆著咖啡,聽著餐廳嘅音樂又渡過左一個悠閒嘅下午,享受極了。