2017-05-27 166 瀏覽
今日同M佬去諾士佛臺嘅騷Soul食飯,台上嘅演出者選擇咗呢首歌:……從眉梢中感覺到,從眼角看不到,彷彿已是最直接的裸露……我A姐真係好鍾意哥哥,每次聽到佢啲歌都會好有感觸……幸運嘅係,我識咗M佬,可以同佢分享每首歌嘅感動!而今晚呢位演出者所唱嘅歌又幾啱我哋嘅口味,邊食邊聽真係一個好好嘅享受。Hong Kong Whistle – Apple Cider:嚟到諾士佛臺,有Live Music又點可以無酒呢,但太strong嘅酒唔啱我,太普通嘅酒又唔襯我!所以呢間餐廳嘅店主就介紹我呢杯 Apple Cider。吓!咩話!APPLE CIDER?但原來呢杯Apple cider都大有來頭,係由油麻地果欄買入嘅新鮮蘋果搾汁而成,所以飲落口係有好清新嘅蘋果香味,估唔到啤酒同果汁都可以咁Match!柚子蝶豆花茶:M佬今日竟然唔飲酒,因為佢話想試吓呢度嘅柚子蝶豆花茶,仲可以自己加檸檬汁調配最適合你嘅口味,真係好似做實驗咁呀!而店員預先將柚子製成冰,所以就算冰溶咗,味道都唔會變淡!味道好有層次,驚喜在於柚子味好香濃,飲完又夠晒解渴!炸魷魚圈:炸到金黃色,脆卜卜呀!配合埋個蛋黃醬,真係好夾呀!用嚟佐酒真

……從眉梢中感覺到,從眼角看不到,彷彿已是最直接的裸露……

柚子蝶豆花茶

炸魷魚圈:炸到金黃色,脆卜卜呀!配合埋個蛋黃醬,真係好夾呀!用嚟佐酒真係一流呀!不過份量唔多,M佬唔好食晒呀,留番畀我!
炸魷魚圈

香煎帶子伴芒果沙沙:煎到半生熟嘅帶子,除咗保留咗刺身嘅彈牙口感之外,估唔到外層又夠香脆喎!配埋芒果沙沙,真係好Fresh,作為開胃小食真係一個唔錯嘅選擇。
香煎帶子伴芒果沙沙

All Day Breakfast:我係唔會空肚食早餐,所以我今日就食All Day Breakfast啦!上台一刻已經被好香嘅黑松露味吸引住,個蛋炒得好滑添,仲有濃郁肉味嘅紐倫堡腸添!不過,呢度就無煙肉,取而代之係健康嘅啡菇、沙律,真係啱晒On diet嘅我呀!當然仲有唔少得嘅薯餅、茄汁豆同牛角包!呢份早餐真係好豐富呀!
All Day Breakfast

黑松露大啡菇意粉:松露味配埋大大隻啡菇,真係好Juicy呀!意粉軟硬度適中,唔會好油膩,真係夠晒清淡健康呀!
黑松露大啡菇意粉
2017-04-29