2022-08-16
唔係經常會去將軍澳,今次係專程為左GoNuts. 而嚟~ 呢間由手工啤酒吧 Once You Go Craft 同 cafe HeySoNuts 聯手開設嘅餐廳, 成間橙色好靚,入到去第一件事, 當然就係叫返本啤酒先, 今次就揀左香港品牌 Carbon Brews 嘅 IPA , 第一次嚟, 都係叫啲「推介」野食試下先, 芝士黑蒜薯條, 好香蒜味, 有少少好似 poutine 嘅感覺, 不過如果怕太勁蒜味嘅朋友, 食得多陣味都開始幾明顯慢煮手撕豬腩肉窩夫, 好食! pulled pork 好 juicy 好腍, 個窩夫好軟身有少少甜夾埋好爽, 分享就難啲, 自私食非常掂。 如果要分享, 娘惹咖喱蟹肉配蒜蓉法包 就真係無得頂, 滿滿嘅蟹肉,咖喱唔算辣, 法包夠硬身大啖大啖咁jap 無難度~ 呢個回頭率直頭係必然。 好鍾意佢地楺合音樂同電影嘅設計真係好有 feel , 有機會一定會再嚟 chill 下~