2024-01-16
Vol.1 Cafe價錢💲: $58/ $178/ $68/ $52好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.4/5 (自助下單)環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-呢個cafe聽左好耐,終於有機會試!佢哋有唔同款的手工意粉,質地同坊間的意粉會有所不同,啱晒中意有咬口的意粉的朋友。另外佢地的巴斯克都好多人介紹!環境細細的cafe最靚係有個露台位置,坐係出面都幾chill。-✅✅炙燒白松露雞翼。好鍾意呢個雞翼!好大隻好juicy,面頭仲有啲玫瑰蜜糖香味😉 肉質好嫩滑。用白松露醃製,食到松露的香味,如果可以配埋白松露醬就好了😏-✅✅自家製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵。份量上有d小…但意粉的不規則形狀已經睇得出係手工意粉。佢比一般意粉粗,有嚼口啲,唔算煙韌,但係質感硬d好似食粗麵咁🤤 龍蝦汁好濃郁,食落口已經好香蝦蟹的味道,杰度好掛汁😍蟹肉的份量一般。最好係可以用埋個竹炭包沾啲汁來食🥸-✅抹茶巴斯克麻糬蛋糕。好似個個都會叫。因為朋友生日所以店家可以幫手插一枝蠟燭🎂用左丸久小山園抹茶粉,食落回甘比較勁,茶的濃度對於我來講係正常。蛋糕面層有一層奶蓋,切開之後一齊食會令到口感軟化d,
價錢💲: $58/ $178/ $68/ $52
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.4/5 (自助下單)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5
✅抹茶巴斯克麻糬蛋糕。好似個個都會叫。因為朋友生日所以店家可以幫手插一枝蠟燭🎂用左丸久小山園抹茶粉,食落回甘比較勁,茶的濃度對於我來講係正常。蛋糕面層有一層奶蓋,切開之後一齊食會令到口感軟化d,如果就咁巴斯克蛋糕都可以軟綿d,個人會更鍾意。入面仲有鬼口水狀態的麻糬,誠意十足😛芝士抹茶味都balance的一個蛋糕😎
✅黑糖鮮奶米麻糬。麻糬同蛋糕入面的一樣,都唔係煙韌個種,係一patpat的米麻糬。整體因為有黑糖所以都幾甜,但有黑糖的焦香味道😌呢杯飲品係會飽的同埋都幾膩…
其實係幾好食的,但個人對於帶硬的巴斯克一般般,但$68一個啱晒2個人share。鹹食都係好食,係份量有啲小,如果多啲人來每人一啖就無了lol
#piggyfoodiein銅鑼灣