2025-01-27
不嬲鐘意食煙煙韌韌嘅手工意粉,bookmark左好耐,終於黎試!鋪位細細,有serve到6枱左右,book左6點食,去到都full曬,想食記得book位啊!坐低睇menu,對意粉冇咩認識嘅我真係Google都搞唔掂😂好彩店員好快黎介紹佢哋嘅意粉~會講埋佢哋menu配搭左咩汁同肉,款式8種全部都好吸引唔識揀☺️最後聽到呢個唔係紅汁同其他款比較唔同,就督左佢!店員話中文係意式烏冬😂煙韌口感好正🤤但朋友就麻麻鐘意,覺得太韌。醬係鹹香嘅芝士味~朋友覺得太咸,我就鐘意夠香胡椒同芝士味!整體都係要夾個人口味😌朋友就揀左呢款,簡而告之就差不多係肉醬千層麵😂皮係好味嘅,但鐘意煙韌質感嘅話就唔好揀呢款了。醬係豬+牛嘅肉醬,芝士完美咁融左入去,表面睇睇唔到芝士,但潷落去會拉到絲🤤食落都香芝士味!會想再去食齊咁多款粉☺️
Homemade Scialatieli
Homemade Pappardelle Bolognese
會想再去食齊咁多款粉☺️