2022-09-29 1026 瀏覽
見九龍城新開咗依間coffee shop,一直想嚟試試,趁住班intern last day,一於請佢哋入嚟食晏,仲可以試多幾款餸㖭!飲食記錄:北非沙卡疏卡配意大利香草麵包沙卡疏卡醬汁材料豐富,有西班牙辣肉、蕃茄、雜菜、蛋、feta cheese;調味微微帶香辣❤️‍🔥餐廳人手製作嘅麵包烘乾後質感香脆,沾上沙卡疏卡食,很惹味😋慢煮嫩雞胸羅勒醬三文治配火箭菜沙律慢煮雞胸都幾滑,以青醬調味都好穩陣👍🏻手工拖鞋包很有誠意,但個人覺得可以鬆軟多少少😗包內配有蕃茄、紫洋蔥及沙律菜🥗伴碟火箭菜亦很新鮮~自家糖煮莓果醬奶油吐司吐司亦係自家出品👍🏻 自家糖煮南莓果醬唔算好甜甜味適中,帶藍莓蓉,質感唔錯~吐司上掃有楓糖漿,灑上玉桂粉及杏仁片,配有藍莓及香蕉,材料豐富😋我會切細嚿吐司連水果食,甜得嚟好似無咁膩煙薰辣椒手撕豬肩肉漢保配薯條個漢堡包都係自家製👍🏻手撕豬肩肉微微帶辣,煙薰味唔算好出,不過都ok嘅~幼薯條新鮮炸起,灑上調味粉,好滋味🍟水煮蛋牛油果泥牛奶吐司吐司亦係自製嘅👍🏻配搭都好穩陣👍🏻開心果修女泡芙泡芙賣相可愛,質地鬆脆😋餡料嘅開心果忌廉貨真價實!雪到涼浸浸🌬但忌廉唔會好硬/質地太輕,而且有好濃

飲食記錄:

煙薰辣椒手撕豬肩肉漢保配薯條
煙薰辣椒手撕豬肩肉漢保配薯條

吐司亦係自製嘅👍🏻配搭都好穩陣👍🏻

開心果修女泡芙

泡芙賣相可愛,質地鬆脆😋餡料嘅開心果忌廉貨真價實!雪到涼浸浸🌬但忌廉唔會好硬/質地太輕,而且有好濃郁嘅開心果味💚仲食到少少開心果碎,口感豐富👍🏻

Latte
Latte

由於朝早沖咗hand drip☕️ Lunch嗌咗杯latte🥛少少失望,因為奶味太重啦~似飲緊flat white🤫
2022-08-19
午餐