2021-12-09 1692 瀏覽
聽聞呢間係紐約享負盛名pizza 店, 除中環店,重係灣仔開設分店。今日姨甥女帶我哋幾個長輩嚟食好嘢入去格局寬敞,有好多老外,侍應全係操英語嘅南亞裔人,被安排四人卡位,有空間感。負責點餐當然係識飲識食嘅姨甥女,佢話呢度嘅嘢食都幾大份,四個人點兩個Lunch Set,絕對夠食。Lunch Set包一個指定款式的前菜同薄餅。前菜點咗豬肉丸同烤甜粟米烤粟米好食,個汁有啲辣辣哋肉丸+麵包卷,配酸甜醬汁食姨甥女另外叫咗個呢度嘅特色烤全雞翼用烤pizza嘅爐焗,特別脆,食味帶辣但醮上檸檬汁,辣味即時溫和,檸檬嘅清新大大提昇味道邊位漲卜卜,烤到有啲焦黑嘅豐富芝士pizza,唔係我哋食開嘅港式薄脆餅乾,姨甥話呢啲先係正宗意大利pizza好大一個pizza分成四份鮮茄醬配香草蒜片,清簡👍🏻最後甜點Tiramisu,軟滑的Mascarpone Cheese,頗重咖啡同酒味,個人口味嫌liquid,濕咗啲,無咁有質感,當然呢啲又係正宗意大利tiramisu埋單時,侍應奉上四粒奶狀糖果,好特別。總括環境同服務都👌,食物分數我俾3.5分!始終主打係pizza ,選擇不多,如果期望有意粉或其他小食類,就會有啲失望

今日姨甥女帶我哋幾個長輩嚟食好嘢

Lunch Set包一個指定款式的前菜同薄餅。
前菜點咗豬肉丸同烤甜粟米
Roasted sweet corn

烤粟米好食,個汁有啲辣辣哋

polpette al sugo

肉丸+麵包卷,配酸甜醬汁食

姨甥女另外叫咗個呢度嘅特色烤全雞翼

QUATTRO FORMAGGI

好大一個pizza分成四份

鮮茄醬配香草蒜片,清簡👍🏻

埋單時,侍應奉上四粒奶狀糖果,好特別。
總括環境同服務都👌,食物分數我俾3.5分!
始終主打係pizza ,選擇不多,如果期望有意粉或其他小食類,就會有啲失望。
2021-12-09
午餐