2024-11-16
朋友約我去行西營盤,佢話想買海味,買完都近黃昏,我提議食埋晚飯先散,問佢有乜好介紹,佢話有朋友推介高街有間手工 pizza 好好食,咁就去試吓啦!餐廳座位舒適,服務員非常nice,佢推介我們食意大利芝士拼盤,有煙三文魚,新鮮炸魷魚,香炸雞肉餅,蕃茄仔,青瓜及自家製忌廉芝士醬,三文魚肥美鮮甜,魷魚炸得好香脆,雞肉餅就冇得輸,肉香juicy 又香口,各樣都可以搽上忌廉芝士醬,提升各樣的口感,真心冇介紹錯。朋友話想食意粉,我哋order咗個意大利特式忌廉雞肉蘑菇意粉,每條意粉都掛滿忌廉汁,加上雞肉蘑菇一齊食,口感好到冇得彈。話明係手工 pizza 店,冇理由唔order, 我最鍾意食的巴馬火腿哥根蘇拿芝士洋蔥, pizza都是廚師即時制作,餅底香脆配上火腿芝士洋蔥,係我食過最好味的pizza 。整體食物非常出色,結賬每人都係二百多元,真係好抵食。原來仲有dinner set添,真係一個同朋友吹水食嘢的好地方!