2019-08-13
其實依一間烏冬店係好多地方都有分店,我已經食過幾次對佢嘅烏冬同埋其他食物質,真係一試難忘,所以一有機會都會抽時間去食,喺銅鑼灣分店呢一個地址好容易搵到,佢喺皇室堡入邊,如果係非繁忙時段去食,等位嘅時間唔耐,上菜速度亦好快!我同朋友兩個人一齊食,今次我推薦左佢食手打烏冬我都食咗呢度餐牌上推介既當飯!上菜嘅時間唔耐,好快就已經上咗我地嗌既涼粉冰,透心涼(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!我揀極上牛飯原因係想試下依度既慢煮好似幾吸引咁,估唔到份量係咁多,所以決定同朋友一齊食,慢煮牛既肉質好易入口,肉質鮮嫩多汁,而且份量都唔少!一個飯配隻溫泉蛋,再有碗味噌湯,不錯!飯嘅份量都幾多兩個人食都啱啱好!朋友就揀咗芝心吉列豬扒配手打烏冬,其實我都係第一次食芝心吉列豬扒,估唔到係咁正!食得出佢嘅豬扒入邊嘅芝士唔只一種,佢有層次口感,芝士嘅香同埋滑,配上豬扒真係好夾!烏冬嘅份量唔少,而且食得出手打烏冬同一般嘅活動好唔同,因為好有咬口好彈,唔錯!
我揀極上牛飯原因係想試下依度既慢煮好似幾吸引咁,估唔到份量係咁多,所以決定同朋友一齊食, 慢煮牛既肉質好易入口,肉質鮮嫩多汁,而且份量都唔少!一個飯配隻溫泉蛋,再有碗味噌湯,不錯!飯嘅份量都幾多兩個人食都啱啱好!