2023-10-10 55 瀏覽
同事岩岩旅行完番黎話係泰國食手抓海鮮講到流哂口水,講講下話不如即興收工去Captain House 回味下😂一排無食發現多左d新野⭐️新sauce🍅蕃茄花椒汁🍅即叫左黎試下,蕃茄汁酸酸地加埋花椒香帶微微辣,幾過癮既味道。Our Combo: 小蟶子+蜆+翡翠螺記憶中小蟶子都係新item, 粒肉肥嘟嘟幾juicy☑️蜆同翡翠螺都係必選item,特別係翡翠螺Q彈肉厚,食落好有滿足感。個汁好食就連帶d粟米🌽腸仔同埋薯仔🥔都變成美食😋Captain's Salad賣相好靚五顏六色,加左walnuts碎落去成個口感豐富好多,仲有個牛油果好靚好軟滑🥑配埋杯Cranberry Juice, 感覺好清爽😆鵝肝軟殼蟹闊條麵原本以為會有原件鵝肝,但原來煮既時候已經mix埋落去,入口有淡淡鵝肝香,但就唔算太突出。亮點係原隻軟殼蟹🦀切開入面有蟹膏🤤外脆內軟又好香口😋

一排無食發現多左d新野⭐️

Our Combo: 小蟶子+蜆+翡翠螺