餐廳: 美中·鴨子 (荃灣廣場)
資訊:

餐廳: 美中·鴨子 (荃灣廣場)
資訊:

2020-11-09 2529 瀏覽
星期六晚在荃灣廣場搵食,今次想去未試過嘅食肆,咁啱睇到呢間餐廳做緊北京填鴨6折優惠,加上好耐冇食過京滬菜,雖然差不多9點,但全場9成滿座,好彩仲有一枱空位,於是二話不說入座了!一入門口已見左邊廚房,端上一隻隻好有份量嘅北京填鴨出來,預備送上給客人。因為我哋得兩個人,但又想試多啲嘢,所以今次我哋點咗4碟餸 (其中一碟當然唔少得係鎮店之寶--北京填鴨半隻) 。沒想過每碟餸都超有水準,特別係香芒沙律蝦球,呢碟係第一碟出場嘅,蝦球及杏仁碎好香口兼配上濃郁沙律醬和沙律菜,所以非常開胃,令我對餐廳印象分大增!接著出來嘅分別係牛肉餡餅 & 小籠包,2碟共通點都係熱騰騰及好多肉汁,令到肚餓嘅我覺得好滿足,之後鎮店之寶-北京填鴨出場,雖然做緊6折優惠,但味道和賣相依然相當吸引,絶不馬虎!最後點咗一份糖水 - 蛋白杏仁茶,不過味道較為普通,糖水比較稀!整體而然食物質素是及得上星級酒店的,所以我會再來!

整體而然食物質素是及得上星級酒店的
,所以我會再來!
香芒沙律蝦球
小籠包