2014-03-09
重係舊公司工作既時候,搵食當然係灣仔由會展行到去駱克道,搵到呢間食鐵板燒的店,當然LUNCH來講有大量唔同既選擇一上到去寫住會員內進,心諗唔係掛,之後服務員叫我入去,個心先定一定LUNCH SET最平$108有得食,最貴2百幾呢我就簡左屬中價位既手握壽司,生蠔定食$168,因為有生蠔心想未試過配埋壽司定食度再加上得呢款連埋烏冬,好似幾抵食手握壽司有8件加2件玉子,三文魚腩,海膽,帶子係比較濃味的,其中以海膽最為出色,濃郁CREAMY,新鮮甜美,壽司飯少少酸,份量剛剛好無太大舊,VERY GOOD,三文魚腩口感帶爽彈因為是腩位,油脂豐富,帶子鮮甜肉嫩,亦有番咁上下件頭其他既壽司味道無咩大亮點,吞拿魚味道不夠濃,但絕對不是擦子膠呢個就係生蠔,什麼,我以為係一隻隻有殼個隻.咁呢個就係用酸汁/醋類來做,清酸開胃,生蠔十分爽脆,蠔味就不算濃,當然如果唔太濃既蠔就係要適當既汁來調味,呢度既都唔錯烏冬就係木魚湯的,烏冬幾滑,但稔左少少,木魚味中等,咸甜適中,連埋蔥和紫菜食,都叫做幾滿足既,剛剛好填飽你仲有前菜,蒸蛋同埋沙律蒸蛋十分滑溜,帶一點菇和海鮮既風味,沙律就係普通蔬菜加柚子醋,蓮藕就係甜甜的,
一上到去寫住會員內進,心諗唔係掛,之後服務員叫我入去,個心先定一定 LUNCH SET最平$108有得食,最貴2百幾呢
再加上得呢款連埋烏冬,好似幾抵食 手握 壽司有8件加2件玉子,三文魚腩,海膽,帶子係比較濃味的,其中以海膽最為出色,濃郁CREAMY,新鮮甜美,壽司飯少少酸,份量剛剛好無太大舊,VERY GOOD,三文魚腩口感帶爽彈因為是腩位,油脂豐富,帶子鮮甜肉嫩,亦有番咁上下件頭
其他既壽司味道無咩大亮點,吞拿魚味道不夠濃,但絕對不是擦子膠 呢個就係生蠔,什麼,我以為係一隻隻有殼個隻.
咁呢個就係用酸汁/醋類來做,清酸開胃,生蠔十分爽脆,蠔味就不算濃,當然如果唔太濃既蠔就係要適當既汁來調味,呢度既都唔錯 烏冬就係木魚湯的,烏冬幾滑,但稔左少少,木魚味中等,咸甜適中,連埋蔥和紫菜食,都叫做幾滿足既,剛剛好填飽你 仲有前菜,蒸蛋同埋沙律
蒸蛋十分滑溜,帶一點菇和海鮮既風味,沙律就係普通蔬菜加柚子醋,蓮藕就係甜甜的,像用甜豉油製作
$168蚊,有咁多野食,其實都幾唔錯,但係有樣野怪怪地係,你地睇下我既相係前菜最後,反映左咩呢
就係服務既味道,要改善一下
你去食西餐無理由食甜品先既