2019-01-08
每一次我想食餃子,我絕對唔介意特登去西環餃x緣或者灣仔北京水x餃王,因為真係好好食,品質有保證。餃子唔係什麼昂貴佳餚,但好食的話,會覺得特別窩心,好溫暖,有家的感覺,好食一定常常幫襯搵返呢個感覺!雖然餃子是北方人家常便飯,食餃子這文化已經好融入南方家庭,南方人都很喜歡吃!但係,如果餃子好難食,救命,咁簡單的材料都煮得難食,感覺好似家嘈屋閉雞犬不寧,唔想再返去!呢到d餃子未至於難食,但無heart都夠死啦!已經唔係湯上囉窩,個皮都可以咁快淋咇咇溶溶爛爛,一夾,d餡料跌晒出黎!手撕雞一上,嘩,咁既色!碟調料蒜泥唔夠。咬落去凍冰冰的雞肉唔新鮮,OMG,餃x緣好食一萬倍!果陣雞籠味闢唔到,凍左d雞油好似牛油咁彰住條脷,彰住喉嚨,陣油有d噁心,決定放低,睇下點處理!京蔥羊肉餃:完全無羊肉羶味,同餃x緣無得比,人地大大隻羊肉夠香夠多。睇d留言話韭菜水餃必試,叫碗韭菜水餃麵,順便試埋麵質。麵來了,把手撕雞放入湯裡,希望救得返唔浪費嘢食!OMG,暖左d仲難食,仲整衰碗麵添!麵質一般曲曲地上海拉麵,唔係正宗陽春麵。湯好鹹,個韭菜餃個皮一樣差,韭菜味唔出!算把啦,放棄唔食!以後唔黎!bye!
算把啦,放棄唔食!以後唔黎!bye!