2024-04-25
相約朋友到呢間扒房食晚飯,但响旺角掃街無幾耐,實在食唔到咁大塊牛扒,不過唔緊要,原來呢間餐廳除咗食扒出名之外,仲有其他食品,例如意粉、沙律及小食,甚至連生酮美食都有,所以唔食扒都有好多選擇😃🍝牛油果軟殼蟹飛魚籽意大利粉$138軟殼蟹炸得香脆唔油膩,炒意粉配料有豆苗、雜菌、蘆筍及灑上大量蟹籽,再加埋有成半個份量嘅牛油果,非常豐富🍝辣蕃茄大蝦意大利粉$128除咗有隻爽彈大蝦之外,意粉裏面仲有蝦仁、雜菇 、蘆筍及豆苗,最特別係有蝦乾,食落完全無違和感之餘仲同個微辣濃郁又甜香嘅蕃茄醬汁好夾添🥗煙三文魚牛油果水牛芝士沙律(生酮)$118呢款沙律啱哂生酮飲食嘅朋友,不過亦都好啱我哋,有新鮮蔬菜、營養豐富嘅牛油果及水牛芝士以及鹹香好味嘅三文魚以上嘅主食都可以加$25轉餐,包餐湯、餐包、甜品及餐茶🥣餐湯有羅宋湯及豬骨湯選擇, 我哋所揀嘅羅宋湯雜菜份量都幾多,湯頭甜香味濃🍹餐飲熱檸茶青檸咸檸檬梳打(無糖) 特飲+$17因為無糖嘅關係,青檸及咸檸檬嘅味道更為突出,飲落清新爽快,解膩一流🍦甜品沖繩海鹽味雪糕,甜中帶輕盈鹹度,並帶有奶油香餐廳播放着八九十年代嘅經典金曲,加埋懷舊天花吊燈以及白紗窗簾,成個懷舊畫
🍝牛油果軟殼蟹飛魚籽意大利粉$138
🍹餐飲
熱檸茶
青檸咸檸檬梳打(無糖) 特飲+$17
🍦甜品
沖繩海鹽味雪糕,甜中帶輕盈鹹度,並帶有奶油香
餐廳播放着八九十年代嘅經典金曲,加埋懷舊天花吊燈以及白紗窗簾,成個懷舊畫面出哂嚟😝