2018-06-08
同妹妹慶祝生日去喜來登扒房,訂位嗰陣時已經問生日嗰位叫咩名,因為喜來登酒店會將生日嗰個人個名印喺餐牌上面。一去到,酒店職員會講解牛嘅每一個部份,佢嘅味道,同埋大概兩個人嘅份量。跟住佢哋仲會介紹餐廳最特色嘅菜式,過程覺得好貼心,因為會主動介紹我覺得呢個服務好好。期間想開一支紅酒,不過我想要嘅味道同妹妹喜歡嘅提子味道不太一樣,餐廳職員有介紹我們買一杯品嚐,經介紹之後才發現喜來登嘅酒都幾多一杯杯 offer。 講完自己鍾意嘅味道同飲開嘅品牌,果然有驚喜嘅選擇。雖然每杯嘅價錢會比買一支貴,但係飲到自己喜歡嘅提子味道才是重要。餐前洋蔥包我覺得好好味,牛扒是沒有介紹錯,肉汁,牛味都是我們喜歡的,還有那個side dish 露筍好大條。當晚叫了半打生蠔,蟹餅,牛扒,2杯紅酒,蘆筍約2500元。生日嘅話訂枱,餐廳會贈送甜品。
當晚叫了半打生蠔,蟹餅,牛扒,2杯紅酒,蘆筍約2500元。
生日嘅話訂枱,餐廳會贈送甜品。