2021-12-05
秋高氣爽去行山,之後食火鍋,擦餐勁,每年既例牌動作。今日行完龍虎山,落中理揾左間樓上火鍋店。之前係旺角分店試過佢地既一人鍋,感覺唔錯。今次就同朋友一齊散叫share黎食。呢度地方好大,中式裝潢。雖然食火鍋,但沒有煙霧瀰漫既感覺。例牌活動,自製獨家醬料😄湯底<祖傳麻辣鍋>叫左小辣,麻但辣度一般。不過預左陣間食菜,所以辣度其實剛好。餐紙寫住可以用優惠價追加蜂巢豆腐和鴨血,點知佢地張餐紙係寫錯左既!!!係免費追加呢兩樣餸。YO YO YO, 可以任食我喜歡既豆腐和豬紅,太幸福啦。好多餸都可以揀order全份或半份👍👍👍可以試多啲菜式😋件鴨血大過隻匙蜂巢豆腐掛湯力非一都二,吸滿麻辣湯,好刺激。響鈴(半份)必吃邊爐食物,快靚正😚😚佢地有個甜酸醬可以醮。不過,個人覺得原汁原味已經好好食。極品安格斯肥牛(半份)色澤鮮紅,紋理清晰,油脂不多,口感一流👍👍👍特級牛脷托(半份)鐘愛食牛脷。雖則呢片牛脷薄切,但冇左我對佢即既鐘情😂😂脆鯇魚片 (半份)有細骨,但可以接受。魚片新鮮,但如果可以再脆啲就更好。酒糟五花腩 (半份)酒糟五花腩放係乾冰上,冒住陣陣煙霧,好誇張。建議腩肉只灼三十秒,灼一灼就得左。腩肉很入
呢度地方好大,中式裝潢。雖然食火鍋,但沒有煙霧瀰漫既感覺。
例牌活動,自製獨家醬料😄
湯底<祖傳麻辣鍋>
好多餸都可以揀order全份或半份👍👍👍可以試多啲菜式😋
件鴨血大過隻匙
蜂巢豆腐掛湯力非一都二,吸滿麻辣湯,好刺激。
響鈴(半份)
極品安格斯肥牛(半份)
色澤鮮紅,紋理清晰,油脂不多,口感一流👍👍👍
特級牛脷托(半份)
鐘愛食牛脷。雖則呢片牛脷薄切,但冇左我對佢即既鐘情😂😂
脆鯇魚片 (半份)
有細骨,但可以接受。魚片新鮮,但如果可以再脆啲就更好。
酒糟五花腩 (半份)
酒糟五花腩放係乾冰上,冒住陣陣煙霧,好誇張。建議腩肉只灼三十秒,灼一灼就得左。腩肉很入味,酒香肉腍,正👍👍
四寶餃併盆(一份)
有水餃皇,魚皮餃,韮菜餃和雲吞。岩晒貪心既我一次個試晒咁多款。每款都好正,皮薄餡靚,鮮蝦大大隻,豬肉入味。
娃娃菜(半份),皇帝菜(一份)
菜很新鮮,乾淨。最緊要唔使我洗就有得食,因為皇帝菜好鬼難洗既😆😆
食麻辣又點少得可樂呢☺️
甜品
呢個甜品超驚喜。一來又係免費送,二來賣相好吸引,三來係超級好食。腐竹沙冰真係第一次食,凍涼得黎好清甜,有淡淡既腐祝味。喜歡食腐竹糖水既人一定要試👍👍👍👍👍
呢度要收服務費,值既。佢地都好主動加湯,上菜又快,仲有咁多免費美食添。