2021-11-15 91 瀏覽
以前坐船就會去中港城平台食野,好耐無去中港城,呢到夜晚睇夜景好正,呢到仲開咗好多唔同餐廳,我同朋友今次就揀咗呢間店舖食台灣菜,店舖環境大,坐得舒服,呢到裝修仲有靚,裝飾又夠特別 同朋友睇完餐牌,就揀咗兩份晚市定食套餐,我就揀咗【鳳梨咕嚕肉 $88】每舊咕嚕肉都係啖啖肉,仲大大舊,仲有酸甜菠蘿,撈埋落跟餐配嘅魯肉飯一齊食 朋友最後揀咗【台灣蚵仔酥 $98】第一次蚵仔酥,炸起大大粒蚵仔,口感酥脆,加埋香口炸豆腐,外脆水軟;套餐配埋大大碗魯肉飯,魯肉足料,肥瘦均勻,唔太鹹又唔太油 睇住餐牌已經覺得好吸引,用嚟影相打卡真係一流。跟餐飲嗌咗呢杯【藍柑梳打 $35 + 椰果 $4】藍柑好特別清涼口感,加入梳打後帶少甜又柑柑地,味道難以形容,但你一飲就會愛上,再加埋椰果;朋友嘅餐飲就嗌咗呢杯【芒果QQ綠茶 $26 + 蘆薈 $4】好香芒果味嘅綠茶,入口甜甜的,裡面仲加入椰果及蘆薈 食台灣料理,當然要嗌埋個甜品先夠完美,餐牌有4款唔同嘅甜品,我地就嗌咗個【紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48】上枱時,嘩…咗出嚟,好有仙氣咁,外形、擺盤都好特別,記得要係仲有煙出就快啲影相打卡;裡面嘅配料好豐富,已經有齊紅豆、綠

食台灣料理,當然要嗌埋個甜品先夠完美,餐牌有4款唔同嘅甜品,我地就嗌咗個【紅綠豆薏米黑糖冰仙草 $48】上枱時,嘩…咗出嚟,好有仙氣咁,外形、擺盤都好特別,記得要係仲有煙出就快啲影相打卡;裡面嘅配料好豐富,已經有齊紅豆、綠豆、薏米、仙草、黑糖冰沙

餐廳新推出咗土鳳梨酥,我哋嗌咗【台灣鳳梨酥 (2件) $15】外層鬆化,內裡嘅鳳梨味香甜;佢哋仲有原盒鳳梨酥賣 $88一盒(20入)

春禧堂台灣料理餐廳
尖沙咀廣東道33號中港城2座平台3號舖