2021-05-07 354 瀏覽
📍 Shari Shari Kakigori House 氷屋人氣日系刨冰店🍧〰️夏天點可以唔食冰!不過呢間嘢一年四季都係大排長龍🤣佢哋使用日本水制冰,久唔久會推出期間限定,季節限定通常都超好食👍🏻不過記住記住刨冰黎到20秒內好影相啦,如果唔係溶哂矛得食啦😢每次食完之後過一排都有條心癮,引我騎牛出cwb食😡(大西北去真係巧遠啊~~巴士仲要得一架🥲)————————————————————🍧 芒果乳酪刨冰(季節限定)$90唔係假芒果味!唔係假芒果味!!唔係假芒果味!!就咁食芒果刨冰會有少少甜,不過倒埋佢個杯乳酪落去就中和翻岩岩好啦〰️🤤因為個乳酪都幾酸下😂由頭食到尾都好夠味 不過我個人就覺得士多啤梨味好食啲🤣🍧 士多啤梨special味配北海道牛奶奶凍 $98如果唔係有新味想試我諗我會食一世呢個味🥲因為真係好!好!食!好容易入口一啖接一啖咁⋯🥲 佢個士多啤梨味似係士多啤梨奶味,唔係果jam味,食落好似飲緊奶咁所以好快食鬼哂🤣 加埋個北海道奶凍直頭去左日本咁啊🇯🇵加上啲冰又綿 真係沒有不吃的理由✌🏻————————————————————-不過sharishari人氣太高,下晝同晚餐後時間通常
————————————————————
🍧 芒果乳酪刨冰(季節限定)$90
由頭食到尾都好夠味 不過我個人就覺得士多啤梨味好食啲🤣

🍧 士多啤梨special味配北海道牛奶奶凍 $98
加上啲冰又綿 真係沒有不吃的理由✌🏻
————————————————————-
不過sharishari人氣太高,下晝同晚餐後時間通常都大排長龍😣同埋佢店面唔太大,大家記得預翻時間排隊呀〰️📢

📍地址:
銅鑼灣希雲街14號地舖