2023-09-23 532 瀏覽
九月工作比較忙,難得放假就要食餐好嘅、地方一定要靚嘅!所以今次要食個靚海景:「幸。匠燒」.想唔洗逐樣揀、性價比高,就揀左幸の晚宴(二人前):。味醂魚干:暖笠笠嘅味醂魚干,香噴噴,好味!.。脆炸白蝦:有炸粉好輕薄,冇油膩感,而且幾鬆脆,有驚喜👍🏻👍🏻.。幸.廚師沙律.。時命刺身三品盛:北海道帶子、甜蝦、金槍魚中拖羅~最鍾意件拖羅,油脂分佈啱啱好,勁香口,加分加分👍🏻👍🏻.。串燒六品:鷄翼、雞腿肉、黑豚肉、極上牛舌芯串、秋葵、蘆筍~超鍾意牛舌芯,好惹味嘅調味,而且牛舌芯嘅質地有少少爽彈、又有少少煙靭,恰到好處!💯.。淸酒煮蜆:蜆肉好肥美,湯汁好清甜,帶點酒味,my cup of tea😍😍😍.。明太子幸福玉子燒:我覺得應該叫流心明太子玉子燒!玉子燒內層好嫩滑,加埋明太子嘅咸香👍🏻👍🏻.。一口鰻魚飯.。迷你牛肉烏冬.。時令甜品:有少少日式和果子,煙煙韌韌,最緊要係賣相夠吸引,打卡一流❤️
九月工作比較忙,難得放假就要食餐好嘅、地方一定要靚嘅!
所以今次要食個靚海景:「幸。匠燒」
想唔洗逐樣揀、性價比高,就揀左幸の晚宴(二人前):
。味醂魚干:暖笠笠嘅味醂魚干,香噴噴,好味!
。幸.廚師沙律
。一口鰻魚飯