2023-03-02 131 瀏覽
同阿仔去完Snoppy Land玩,路經呢間日式西餐廳,淨係個門面已經好chill好吸引,一於同阿仔入去試吓。餐廳行類似無印風既日系西餐廳路線,叫左個和牛芝士漢堡俾阿仔試吓,幼薯條即叫即炸,漢堡牛味重夠 juicy ,份量又夠大同老婆一人一杯抹茶豆腐紅豆沙冰,濃濃既豆腐味,配搭紅豆抹茶,無得輸既組合我自己叫左個燒牛肉意大利丼飯,牛肉份量多,嫩滑多汁,意大利飯夠汁,軟硬適中,撈埋隻雞蛋簡直世一老婆叫左松葉蟹甲羅燒意大利飯,一上枱擺盤勁吸睛,蟹殼上全部鋪滿蟹肉蟹膏,將佢哋撈埋落個意大利飯度食,very good 最後叫咗兩個甜品,一個焙茶蛋糕,蛋糕出面硬,但一切開,入面有層cream,食落好濃茶味,一硬一軟,感覺不錯,另一個係個芭非,芭非夾雜不同nuts,口感好得意整體環境唔錯,都幾適合打卡影相,侍應執枱速度快,主動遞上熱水,其次上菜速度快,嘢食夠大夠熱

2023-03-01
午餐