2021-10-12
打卡一流的甜甜感台式餐廳~~~大嚿上次同公司幾個女同事一齊去食過呢一間港女 coffee shop,跟住我就扮呷醋話下次都要同我食返(幾個女同事其實幾年長😛哈哈哈),講完笑之後,佢今個星期結果真係帶我嚟食。~~~我哋首先叫咗養生麻油雞麵線,一送到黎,麻油味就非常濃郁,麵線條條都好幼身,湯底香甜養生,落咗好多杞子仲有啲紅棗等等,好啱女仔食。😊~~~食完麵食之後,就在叫咗個🍓草莓繽紛冰淇淋鬆餅,見到佢哋可以加$15升級麻薯,我哋就順便升級埋。大大份嘅鬆餅,樣子非常給吸引,一球Häagen-Dazs雪糕,再加上三個唔同嘅醬料(包括有蜂蜜 草莓醬同埋煉奶)加埋中間嘅草莓朱古力,入口鬆脆香甜,中間嘅軟糯麻薯,亦令人欲罷不能,~~~食嘢嘅同時,我哋仲要左兩杯嘢飲試吓,佢哋嘅嘢飲選擇眾多,左揀右揀下,我哋最後就揀奇異果橙汁同仲夏熱帶水果茶 ,前者係100% 鮮榨,清新非常,酸酸地頗開胃,後者就甜度高一些,熱嘅水果茶飲落好舒服,茶底甘甜而不苦澀。🍸