2022-08-28
成人上網見到人去呢間打卡📸的花花主題café 「Sean Café」,今日同朋友去嘆個午餐😍呢間café有落地大玻璃,透光度極高,以粉紅色💞作為主調,每個角落都有乾花、盆栽作為裝飾,成間餐廳都係打卡位🤩❣️兩個set lunch價錢親民,配上沙律或餐湯、主菜、咖啡或茶。擺盤都十分精緻,非常迎合餐廳靚靚的環境,女生們一定可以瘋狂打卡!🌸餐湯 ~ 黑松露磨菇忌廉湯 磨菇忌廉湯好creamy,有好濃郁的松露味。🌸沙律新鮮沙律菜配上番茄仔,好清新食完好開胃!🌸菠蘿豚肉漢堡伴薯條 $118竹碳漢堡好鬆軟,豚肉好多汁肉質鮮嫩,最愛加埋鮮菠蘿酸酸甜甜好Juicy,配料仲有蕃茄和生菜,層次感相當豐富! 炸薯條勁香脆,唔會有油膩,食多幾條都唔怕! 🌸日式胡麻醬珍珠帶子意大利粉 $88珍珠帶子細細粒好彈牙,意大利粉軟硬適中好掛汁,配上味道偏甜的日式胡麻醬,夏天食一流!🌸鮮奶抹茶 (跟餐+$28)我同朋友兩個都係抹茶💚控,兩杯鮮奶抹茶都有靚靚拉花! 鮮奶抹茶好香好滑,抹茶味香濃,碟旁仲有玫瑰花做襯托,打卡一流!
🌸餐湯 ~ 黑松露磨菇忌廉湯
磨菇忌廉湯好creamy,有好濃郁的松露味。
🌸沙律
新鮮沙律菜配上番茄仔,好清新食完好開胃!
🌸菠蘿豚肉漢堡伴薯條 $118
🌸日式胡麻醬珍珠帶子意大利粉 $88
🌸鮮奶抹茶 (跟餐+$28)