懶惰二人組去左太原街飲茶。去到個門口,未入個餐廳已經覺得個裝修唔錯!一入門口就係大大張十二少再加導演簽名海報😍店面仲有其香港電影海報,同好多老香港既飾物。打卡係100分!《蜜汁叉燒腸》 $42皮好煙韌,不過鼓油就稍嫌甜左啲!《鼓汁蒸鳳爪》 $46味道香,個鼓汁調味唔錯,鳳爪口感偏向爽。如果平時鍾意腍身口感既就可能未必啱。《飽魚糯米雞》 $58都蒸到熱辣辣架!個餡未算係好多,雖然就唔係太食到飽魚味,不過味道都唔錯啦!《排骨陳村粉》 $52整體上都係不過不失,都係個鼓油甜左少少!《海膽燒賣》3件 $46都係中規中矩之作,味道上都未係太突出。《甘哥叉燒包》 1個 $13係酥皮餐包果隻叉燒包。個皮鬆脆,味道正常。《正樹古味普洱》$12位🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體❤️食物整體偏甜,而且稍為貴咗少少啦!食物嚟講性價比就一般啦。💚環境裝修先係呢度最大嘅賣點,係復古新潮嘅感覺。有好多舊香港,舊電影嘅元素,打卡來講就滿分啦。💛服務方面,點菜用QR code落單,上菜速度快。Rating:懶惰鼠😻😻😻+0.5懶惰虎 🤩🤩🤩+0.5📍瀾之茶叫居灣仔太原街8號海源中心地下A及B鋪💰人均消費:$15

《蜜汁叉燒腸》 $42
皮好煙韌,不過鼓油就稍嫌甜左啲!

《鼓汁蒸鳳爪》 $46

《飽魚糯米雞》 $58

《排骨陳村粉》 $52
整體上都係不過不失,都係個鼓油甜左少少!

《海膽燒賣》3件 $46
都係中規中矩之作,味道上都未係太突出。

《甘哥叉燒包》 1個 $13
係酥皮餐包果隻叉燒包。個皮鬆脆,味道正常。

《正樹古味普洱》$12位

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
💛服務方面,點菜用QR code落單,上菜速度快。

Rating:
懶惰鼠😻😻😻+0.5