2022-10-20 403 瀏覽
鬧市中的綠洲就聽得多,鬧市中的沙漠原來都真係有的,講緊係旺角呢間以摩洛哥風情為主題既酒吧餐廳,鄰近旺角地鐵站,方便又易搵餐廳有幾個區域,分別有希臘風許願池,真沙打造既沙灘,充滿摩洛哥色彩既室外大露台,真係好靚呀,打卡一流吞拿魚魚子醬他他賣相相當別緻,塊葉係芝士味的,通透又美觀,但可惜個吞拿魚他他又咸又腥又濕😖,唔多新鮮,撈埋個魚子醬一齊食就更咸😖,$200黎講,性價比低虹吸咖啡用了哥斯達黎加單品咖啡豆,濃郁果香,凍了後酸度更加明亮4 season用了哥倫比亞咖啡豆, 再加左elderflower syrup 調製而成既一杯咖啡cocktail, 整杯味道清新亮麗,幾特別既味道南瓜忌廉湯甜甜地既忌廉湯,正常既味道海膽忌廉汁扁意粉賣相吸引的,但海膽帶腥,唔太新鮮,忌廉汁好rich,份量亦都太多了罷,食左一半已經覺得好滯香煎北海道帶子紅菜頭意大利飯帶子味道正常,而紅菜頭飯相比下係無忌廉汁咁膩,但份量都真係好多,食極都係食唔晒環境同擺碟都真係有花思的,但食物質素就真係麻麻,上黎打卡一次就好了

吞拿魚魚子醬他他
吞拿魚魚子醬他他

虹吸咖啡
用了哥斯達黎加單品咖啡豆,濃郁果香,凍了後酸度更加明亮

4 season

南瓜忌廉湯
甜甜地既忌廉湯,正常既味道

海膽忌廉汁扁意粉

香煎北海道帶子紅菜頭意大利飯