2019-02-07 75 瀏覽
聽朋友講旺角TOP商場好多美妝店,新年前特登拉埋朋友一齊去掃吓貨。行完一輪見有啲口渴,再加上離遠被一大幅花花牆吸引,就去咗salad cafe歇一歇。飲品好多款式,其中有十二星座對應嘅花茶,我就無揀到自己嘅星座,純粹揀咗款自己想飲嘅茶——天秤座嘅桂花金萱茶,佢包含咗萬壽菊、石碇桂花同金萱茶。一落完單,店員就會喺架車上面嘅茶壺到煲啲花茶,透明度十足,啲裝飾仲好有格調添。大約等咗5分鐘,終於有得飲,外表誇啦啦,飲落又點呢?我呢款茶非常清香,我未飲過金萱茶,所以唔係好清楚,但係飲得出菊花同桂花嘅清甜,我揀咗凍飲,所以成杯都清清淡淡咁,唔會過濃,我覺得剛剛好~每杯星座花茶仲送一張設計精美嘅星座卡(呢張係我朋友嘅),後面仲有類似星座運程咁嘅嘢,又幾得意喎!