2023-07-26 173 瀏覽
呢間舖頭又有嘢飲,又有甜品食,而且仲有得坐低慢慢嘆。我哋兩個人,一人叫咗一個甜品!其中一個係tiramisu 味,另外一個係焦糖海鹽味。我自己試嘅,係tiramisu。個冰嘅topping好吸引,有兩隻lady finger,同兩個朱古力波,仲有啲cream。睇落去真係超靚,我自己都影左一餐先開始食。食落有少少失望。本身個冰應該係牛奶味,但係又唔係好夠味,而啲cream又無咩味,食到落底嘅espresso同酒味係燶同好味的,我覺得如果個冰本身係咖啡味就好了,而lady finger係tiramisu 不可或缺嘅一部分,我好欣賞佢將呢樣野加入到呢款甜品,而更好嘅做法可能係將佢浸返落咖啡或者咖啡酒度,因為本身lady finger個特性係有好多小洞來吸水,就咁食有點怪😅純粹個人意見
呢間舖頭又有嘢飲,又有甜品食,而且仲有得坐低慢慢嘆。
我自己試嘅,係tiramisu。