2020-07-18
前幾日放假,約了朋友去西環做一日文青,食個包飲杯咖啡,再傾下偈就一日😚 真係好寫意~這間Coffee shop位於斜路邊,外觀以Tiffany blue為主色,非常吸睛,所以途人行過都會望多幾眼😍——————————🔹 Salami & Ham Pesto Panini $75由於當日只食了早餐,所以晏晝四點幾來到已經很肚餓,看見這裏有Panini意大利三文治,就叫一個試試。這個Salami & Ham Pesto Panini份量都幾多,有我喜歡的mozzarella cheese, ham, salami腸和曬乾番茄🍅 起初以為會好乾,原來包裏搽了青醬,有好濃烈羅勒香🥰 麵包亦被鐵板加壓,烘到好脆卜卜,外脆內煙韌,食完超飽😋🔸 Gelato (2 Scoops)難得見到有Gelato當然要試試😚 但當日賣剩兩種口味,分別是意大利杏仁餅+Rum 酒和接骨木花~朋友就想試試接骨木花口味,我就想食前者🤪 最後兩款都有試!意大利杏仁餅+Rum 酒,食得出好香杏仁餅味,咬到杏仁碎粒,雪得好冰,所以不算很軟滑🧐 勝在味道夠濃😋接骨木花,味道偏淡,隱約有點荔枝味,而口感較平滑綿密,所以溶得冇咁
——————————
Salami & Ham Pesto Panini
🔸 Gelato (2 Scoops)
Gelato
接骨木花,味道偏淡,隱約有點荔枝味,而口感較平滑綿密,所以溶得冇咁快😚