2018-11-25 96 瀏覽
喺近大角咀博文街嗰邊, 食肆都處於旺中帶靜嘅小橫街, 而且各有特色, 不失為一個優閒嘅 聚腳點。知道開咗間客機機艙為主題嘅酒吧餐廳, 當然要去試一試。 我哋兩大一小好夜先去到。第一時間梗係影相,影相,同埋影相。 一邊係半開放式嘅酒吧, 連接另一邊係模擬機艙嘅卡位。座位非常寬闊, 仲有精美晚餐,幻想一吓享受頭等機艙。。 座位重有安全帶。。 感覺到 個機艙真係堅離地喎。。地下仲有航道指引暇燈, 航班信息 等等。 二人晚餐有好幾款, 我等平民試了一個經濟客位晚餐$428 (2位)已包括頭盤,沙律,餐湯,主菜,甜品和飲品,相當豐富。田園橄欖沙律好多原粒黑橄欖,青橄欖, 還有紅洋蔥絲, 清新健康。淋上橄欖油和酸酸地嘅沙律汁, 完全打開了胃口。燒免治雞肉圈配鳳梨頭盤選了免治雞肉菠蘿, 免治雞肉圈煎得好香口, 配上酸酸甜甜嘅燒菠蘿, 開胃惹味。 仲可以蘸附設辣辣地嘅燒汁。 廚師手工湯 -甘筍湯。幼滑得嚟夠濃厚, 味道唔錯。三支試管分別裝住唔同程度嘅辣椒粉, 試咗最辣嗰款, 係堅辣。蒜片辣椒海蜆意粉香氣十足意粉索滿蒜香嘅橄欖油, 意粉質感 偏向煙韌, 辣辣地口感同味道都唔錯。 大蜆煮得剛剛熟, 配合磨

地下仲有航道指引暇燈, 航班信息 等等。

已包括頭盤,沙律,餐湯,主菜,甜品和飲品,相當豐富。

田園橄欖沙律

燒免治雞肉圈配鳳梨

廚師手工湯 -甘筍湯。
幼滑得嚟夠濃厚, 味道唔錯。

香氣十足

意粉索滿蒜香嘅橄欖油, 意粉質感 偏向煙韌, 辣辣地口感同味道都唔錯。 大蜆煮得剛剛熟, 配合磨菇和蒜片同炒, 非常惹味!

燒西班牙黑毛豬鞍

燒西班牙
黑毛豬鞍
上枱時有好香嘅烤肉味, 外皮煎得 金黃。 豬鞍部較嫩, 切得厚身但肉質唔嚡, 配菜還有些纖幼的蘆筍, 非常美味。

香草藍青口

晚餐以外我們還點選了 香草藍青口
白汁充滿着洋蔥和香料味道, 配合鮮味嘅藍青口, 一口一口吃不停。 附設的烤泡麵包條, 焗得非常鬆脆, 用嚟點醬汁食滋味無窮。

藍莓芝士蛋糕

是日甜品 - 藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕軟滑, 裏面有帶少少酸嘅藍莓, 味道平衡。

餐飲 點了熱朱古力。 預設了唔太甜嘅味道所以客人可以自己加糖。 承載嘅杯亦非常巨型, 有一隻小湯碗嘅份量。 配合精美甜品剛剛好。

熱檸茶
舒解了餐後的油膩感。 難得茶包沒有茶澀味。

餐廳除了模擬機艙環境極度認真, 食物製作都非常用心, 各種菜餚都非常美味, 唔止淨係食環境。

燒西班牙黑毛豬鞍
香草藍青口