2019-05-01 1265 瀏覽
獅子老公今天神神秘秘的叫我落觀塘會合,沾沾自喜的說發現了一個好地方,能打咭又能吃好西,必定令我滿意市中心會合後就帶我去工廠區進發,原來目的地就是成業工業大廈中的〈高興〉Cafe入到去絕對係年輕人嘅世界,這種環境絕對打卡一流其他位置都坐得好寬敞,樓底又夠高,感覺好舒服。〈高興雞中翼配特色醬〉雞翼無人不愛,再配埋特色調味醬就更加吸引。雞翼嘅外層香口惹味,落嚟嘅雞肉非常多汁,juicy又嫩滑,即使不點醬也好好味。除了有酸忌廉外還有特別調味過的秘製牛油果醬,味道酸酸的,又另有一番風味。〈芝士雜菌雞肉意大利粉〉未食都已經聞到勁香嘅洋蔥香味,我不客氣了。食落除左有洋蔥嘅香甜味,仲有芝士嘅香濃芝味,醬汁非常creamy濃郁,緊緊黏著每一條爽口彈牙的意粉,加埋香滑不肥膩的雞肉和清新的雜菌,無論味道和口感都非常出色。〈美式黑豚扒(黑椒汁)〉又有薯條,沙律和厚厚的黑豚扒,光是擺盤都已經十分漂亮。就有姿勢都有實際,厚切黑豚扒肉質厚實而且不乾不柴,一切開就已經滲出滿滿嘅肉汁,口感爽脆而不油膩。起初還以為伴碟只是現成的炸薯條,但原來竟然是用真薯仔切出來的小條!!看,還帶著薯皮的呢,更有質感,誠意之作。〈巧克力奶

入到去絕對係年輕人嘅世界,這種環境絕對打卡一流

其他位置都坐得好寬敞,樓底又夠高,感覺好舒服。

高興雞中翼配特色醬(5隻)

〈高興雞中翼配特色醬〉
雞翼無人不愛,再配埋特色調味醬就更加吸引。

芝士雜菌雞肉意大利粉

〈芝士雜菌雞肉意大利粉〉
未食都已經聞到勁香嘅洋蔥香味,我不客氣了。

美式黑豚扒黑椒汁
〈美式黑豚扒(黑椒汁)〉
又有薯條,沙律和厚厚的黑豚扒,光是擺盤都已經十分漂亮。

巧克力奶泡雪糕

〈巧克力奶泡雪糕〉
最後的奶泡雪糕也充滿驚喜!!

雪糕的巧克力味超級濃郁,絕不是牛乳公司的那種稀流流貨色。加上棉密的奶泡和脆米粒一起吃,有著強烈的口感對比,超水準之作。

總結:環境靚,坐得舒服,食物有驚喜,決定下次約埋成班姊妹再嚟一齊飯聚
高興雞中翼配特色醬(5隻)
芝士雜菌雞肉意大利粉
美式黑豚扒黑椒汁