2021-09-30 105 瀏覽
琴日去左麗閣商場影相,成個商場都好有特色 ,係用貨櫃做裝修既。影完相之後 又去左食泰式餐廳進食,呢間餐廳位於麗閣商場既門口,係長沙灣地鐵站近a出口,都幾搶眼架。一坐低未點野食,店員已經送上左蝦片小食,唔使餓住嗌嘢食。我同朋友叫左二人套餐,套餐包左兩杯野飲,兩個飯,一個菜同埋一個主食。套餐都幾大份,而價錢只係$188,我地再加左個香烤薄餅 $38,都幾抵食。🌟椰香青咖哩牛腩煲個汁有好重既椰香味,份量又大煲。味道有小小辣,有醒神既感覺。材料有茄子,瓜,牛腩,牛腩炆到好適中,個汁配飯真係一流🌟泰式炒通菜 佢有三款菜同三款炒式可以簡,我地就簡左泰式炒既通菜,味道炒得好入味,好似以前係泰國食既一樣,有少少辣味,好爽口,仲好有鑊氣添。食完肉最好就係炒返個菜中和下。🌟香烤薄餅可以用黎點落咖哩牛腩煲汁到調味,又或者就咁當小食咁食,皮薄香脆,配埋啲咖啡汁一齊食又入味又飽肚🍹凍朱古力🍹凍檸蜜最後仲送左兩份甜品,食埋個甜品感覺好圓滿,清新輕盈。影返張大合照,好抵食。

一坐低未點野食,店員已經送上左蝦片小食,唔使餓住嗌嘢食。

🌟椰香青咖哩牛腩煲
椰香青咖哩牛腩煲

🌟泰式炒通菜
泰式炒通菜

🌟香烤薄餅

🍹凍朱古力
🍹凍檸蜜

最後仲送左兩份甜品,食埋個甜品感覺好圓滿,清新輕盈。

影返張大合照,好抵食。

2021-09-29
椰香青咖哩牛腩煲