2022-09-05
依家有咗西鐵真係好方便,由新界區搭西鐵出到尖沙咀都唔使半個鐘,今日搭到去尖東站行去亞士厘道只係用咗2分鐘實在太方便今日有朋友生日所以就特登book咗呢間打卡必到嘅地方餐廳入邊燈光昏暗, 配埋音樂非常有情調座位又夠闊落,最重要呢間餐廳就係呢隻海鮮船我早一個星期已經book定位海鮮船好多燈,成為全場嘅焦點,閃爆全場這個食物擺盤令到我非常高興真係要影多幾張相賣相同味道非常不錯👍🏻仲有埋煙霧加燈射落隻船非常之唔簡單, 味道更加攞滿分生蠔非常新鮮有佢獨特嘅醬汁保持到生蠔嘅味道另外一款就係蟹肉杯,味道非常鮮甜,又清新,鮑魚加魚子杯🌹魚子夠晒鮮味😚鮑魚個汁味道又夠濃❤️爽口彈牙口感一流我點了一個龍蝦扁意粉,$238龍蝦非常大隻,入口龍蝦肉爽脆,肉質鮮甜,有口感,龍蝦頭蝦膏甘香,食材十分新鮮,食了一口扁意粉,意粉煮得剛剛好,入口有微微的嚼感,不太軟也並不太硬,廚師煮的時間拿捏得很準,十分有經驗。我點了一個德國豬手,$288豬手送到我的面前, 十分大隻,德國豬手表面燒得金黃微焦,一放入口表皮卜卜脆,好像食薯片,而豬手肉肉質爽口,一啖放入口有多重口感,加上他的醬汁一齊食,我10分喜歡,而且份量大大件,對於喜
我點了一個德國豬手,$288豬手送到我的面前, 十分大隻,德國豬手表面燒得金黃微焦,一放入口表皮卜卜脆,好像食薯片,而豬手肉肉質爽口,一啖放入口有多重口感,加上他的醬汁一齊食,我10分喜歡,而且份量大大件,對於喜歡啖啖肉的我,簡直冇得彈。
食飽飽之後梗係要嗌番杯嘢飲,叫咗杯荔枝梳打同埋mocha , mocha ☕️ 味道唔會太甜又夠香濃奶味重加埋上面啲忌廉非常香滑