2021-07-16 53 瀏覽
中環小店特別多,平時鍾意影相嘅朋友仔就帶我去間好味又打卡嘅cafe。Barista by Givrés 位於Solo區,剛剛好喺電梯隔離,corner位好易搵。店內位置唔算多,不過氣氛好cozy,仲有窗邊位可以揀。Avocado Toast w/Dukkah $110將牛油果砌做花花造型,超少女。下面係Beet Hummus,自然嘅甜味,加上開心果同Dukkah增加口感,成份簡簡單單,食完成份都無負擔!Handcrafted Gelato Rose $65勁靚嘅玫瑰花造型嘅Gelato,可以揀兩個口味,開心果勁nutty;Rose Petals有清香玫瑰花味,一定要影完相先食!Rose Cold Brew $50又係好igable嘅飲品,Cold Brew啱曬夏玫飲。玫瑰花味較重,而咖啡味比較輕,鍾意玫瑰嘅朋友仔必點。Rose Latte $45Latte反而啡味重啲,奶香中滲透玫瑰香,每一啖都好少女!

店內位置唔算多,不過氣氛好cozy,仲有窗邊位可以揀。

Avocado Toast w/Dukkah $110

Handcrafted Gelato Rose

Handcrafted Gelato Rose $65

Rose  cold  brew

Rose Cold Brew $50

Rose  latte

Rose Latte $45
Latte反而啡味重啲,奶香中滲透玫瑰香,每一啖都好少女!
Handcrafted Gelato Rose